Ross Emmet heeft de Emmet techniek bedacht, hij observeerde op jonge leeftijd al dieren en op een gegeven moment begon hij te merken waar een restrictie in de beweging zit. Emmet is begonnen met honden, hij kwam er achter dat door zachte druk ontspanning ontstaat. 

 

Er wordt lichte druk uitgeoefend op de specifieke Emmett-punten om pijn en ongemak te verminderen, beweging te verbeteren of gespannenheid en beperkte mobiliteit op te heffen. Daardoor komen interne orgaansystemen en spiersystemen van het lichaam weer in balans en zal de levenskwaliteit verbeteren. 

 

Met de Emmett techniek geef je een impuls aan de fascia, fascia is het zachte skelet en het staat in verbinding met je hersenen. 

Fascia is een bijzonder bindweefsel dat een vlies vormt rond spieren, botten, gewrichten en lichaamsholtes. Fascia geeft ondersteuning en bescherming aan lichaamsdelen en geeft structuur aan het lichaam. Fascia bestaat uit vezels van collageen. 

 

Het resultaat is vrijwel meteen zichtbaar in de beweging. De behandeling werkt 48 uur door, dat is de tijd die het lichaam nodig heeft om alle info te verwerken. Emmett zorgt voor herstel in het lichaam. 

 

Tijdens de introductie dag heb ik een aantal technieken geleerd voor mens en paard. De technieken voor het paard heb ik al een aantal keren kunnen toepassen bij de paarden die ik de afgelopen tijd heb behandeld. Ik hoop later dit jaar Module 1 te kunnen doen en zo meer technieken te leren binnen de Emmett techniek.